PS4 cyberpunk 2077 soldier

Published on June 9th, 2013 | by MagicMaster

2

Cyberpunk 2077 – budućnost na klik od vas

Od ljudi koji su napravili The Witcher i The Witcher 2 dolazi novi deo Cyberpunk-a. Serijal sa bogatom istorijom nas i ovaj put vodi u budučnost, daleku 2077. godinu. Godinu koja nosi strah, novu tehnologiju, sudar svetova. Ovo nije još jedan futuristički serijal, Cyberpunk je već dokazao svoje proročanske sposobnosti prethodnim delom.
Jeste li zadivljeni ili zabrinuti?

Deo prikazan u trejleru je samo jedan od segmenata u igri, ne radi se o glavnoj priči. Naime 2077. godine moguće je da koristeći prednosti savremene tehnologije ugrađujete sebi sposobnosti, sposobnosti karakteristične za mašine. Psyco tim je u lovu na nekoga ko je preterao i ko je zbog toga više mašina nego žena i realna pretnja u Night City-ju. Imajte na umu da ima dosta akcije, ali i da su ubačeni RPG elementi.

Greh je svrstavati ovakvo remek-delo u bilo koji žanr, ovo je žanr za sebe. Ne zna se još uvek mnogo detalja, ali poznato je da će svako kreirati svog lika i da će se upoznati dosta likova u toku igre. A jedan od protagonista biće i sam grad, Night City. Zašto je ovo bitno? U Cyberpunk-u ne samo da imate mogućnost izbora između opcija A, B i C, već sami, oslanjajući se na sopstvenu kreativnost, diktirate tok priče. To znači da vi, vaša akcija, vaše reči, čak i vaš izgled mogu da promene odnos među likovima i podložni su reakcijama okoline. Čak i koje piće pijete u kafiću, pogled, raspoloženje, sve je bitno i sve to kreira ličnost vašeg protagoniste.

Vi utičete na svet koji vas okružuje, ali dobijate i kontrareakciju, a nije da vas okružuje lepo mesto. Ne radi se o fizičkom izgledu, Night City obiluje futurističkim oružjem kojem ćete se diviti, borbama u kojima ćete uživati, mračnim ulicama kojih ćete se plašiti i opasnim momcima koje ćete voleti. Ali Cyberpunk pruža više od toga. Jako zavodljivo uvlači u psihosocijalni plan. Spolja se mogu videti prelepe, skupe zgrade i uspešne korporacije, a u njima korupcija, raspad, kolaps, tama. U novom delu akcenat će biti na individualizmu i egzistencijalističkom načinu razmišljanja. Ono što će vas mučiti su problemi vašeg glavnog lika, ne spašavanje žene, ćerke, sveta ili slični dobro poznati scenariji.

Zaintrigirani ste? Potpuno razumljivo. Igra može da ulepša vaše igračko iskustvo na PlayStation 4-vorci, Xbox One i PC-ju. Sada sledi blago razočaranje, izlazi 2015. godine. Ali gledajte na to ovako, što više vremena odmakne od izlaska PlayStation 4-vorke, to će se razvojni tim bolje upoznati sa performansama PlayStation kutije, što naravno znači da će i igra biti bolja. Znam da je teško da to shvatite jer PlayStation 3 znate u centimentar još od prvog dana kupovine, zar ne?

Više informacija dobijate po oglašavanju razvojnog tima CD Project RED koji vredno radi na ovom umetničkom delu, a to možda bude već na E3 konferenciji.

Tags: , , , , , , , ,


About the Author2 Responses to Cyberpunk 2077 – budućnost na klik od vas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑