PS4 star wars watch dogs grafika

Published on June 8th, 2012 | by MagicMaster

0

E3 2012 konferencija predstavila next-gen grafiku?

Na E3 2012 konferenciji konzole sledeće generacije nisu predstavljene, iako ih je pola sveta očekivalo, ali je slučaj sa grafikom igara potpuno drugačiji.

Next-gen grafika već predstavljena – Watch Dogs

Verovatno se pitate zašto? Pa recimo da je demonstracija gameplay-a Ubisoft-ovog Watch Dogs-a i LucasArts-ovog Star Wars 1313 svakako napravila veliku galamu oko njihove grafike. Obe igre su izgledale grafički preimpresivno da bi bile predviđene za PS3 ili Xbox 360.

Stephen Totilo (Kotaku) je čak i kazao jednom od developera Ubisoft-a, koji nije u razvojnom timu Watch Dogs-a, da gameplay izgleda kao da je za next-gen konzole, na šta je dobio odgovor u vidu osmeha i ćutnje. Stiven je čak stupio u kontakt sa Ubi-jevim PR-om, koji je na istu konstantaciju odgovorio da s obzirom da igra ne izlazi ove godine, razvojni tim ima dovoljno vremena da pored PS3, Xbox 360 i PC-ja razmotri i konzole sledeće generacije. Ukoliko želite da se uverite u ove spekulacije pogledajte Watch Dogs E3 gameplay ovde.

Još jedan razlog više koji ide u prilog moguće istinitosti ovih razmatranja jeste činjenica da se Watch Dogs nije pojavio na Sony-jevoj i Microsoft-ovoj E3 pres konferenciji, s obzirom da znamo da Sony ne dopušta demonstraciju bilo koje igre pokrenute sa PC-ja ili neke druge platforme, a da to nije PS3. Vrlo je moguće da i Microsoft vodi istu politiku.

Star Wars 1313

LucasArts-ov novi Star Wars naslov 1313 izgleda još impresivnije od Watch Dogs-a. Kako kažu iz kompanije, gameplay demo, koji možete pogledati ispod, je pokretan na PC-ju, a igra koristi jako modifikovan Unreal Engine 3. Nama preostaje da se  izvinimo čitaocima što nismo ranije predstavili ovu ekstravagantnu igru.
Ista modifikacija Epic-ovog Unreal endžina 3 je korišćena za “Samaritan” demo, koji je prikazan prošle godine na Game Developer’s konferenciji u San Francisku, sa namerom da se prikaže grafika koju bi next-gen konzole trebale posedovati.

Next-gen konzole

Microsoft i Sony ne žele da diskutuju svoje nove konzole, što smo i mogli zaključiti izostatkom istih sa ovogodišnjeg E3 događaja, ali njihovo prisustvo na tržištu se očekuje za nekih, grubo rečeno, 18 meseci. Zaključak može biti samo jedan, a to je da možda nismo videli next-gen konzole, ali smo sigurno videli njihovu grafiku, grafiku budućnosti. Iz priloženog se može zaključiti i koliko fantastično PC igre mogu izgledati trenutno, što takođe zaslužuje pažnju.

Iako će verovatno postojati Watch Dogs i Star Wars: 1313 verzije za Xbox 360 i PS3, pitanje je hoće li njihova grafika biti onakva kakvu smo videli na demo snimcima ove nedelje…

Kao što je rekao Luke Plunkett (Kotaku) nakon prikazivanja Luminous endžina: “The next generation of consoles may not be at this show, but their graphics certainly are.”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑