PS4 metal gear solid 5

Published on June 19th, 2013 | by MagicMaster

0

Legendarni serijal se nastavlja, Metal Gear Solid V!

Kao i uvek, najbolje se čuva za kraj. E3 konferencija se završila, a PS4 Srbija bira ovogodišnju pobednicu među igrama. Ako ne najbolja, onda definitivno među najboljim prikazanim je svakako Metal Gear Solid V.

Popularni Metal Gear Solid serijal ima brojne naslove, a opet svaki uspeva da nadmaši onaj prethodni i ode korak dalje. To je detalj vredan divljenja, jer ne polazi mnogima za rukom. Sve vas fanove ove franšize sigurno zanima zašto u nazivu stoji MGS V, umesto MGS 5 jer su prethodni bili 2, 3, 4. Ovo naravno nije slučajno, već je obrazloženo da rimsko V najavljuje pobednički nastavak i nešto potpuno novo. Bitna stvar je da je duh igre svakako zadržan i sve ono zbog čega se Metal Gear Solid voli je tu, samo u jednom drugačijem, Vestern ambijentu i u ogromnom otvorenom svetu.
Realan protok vremena, sloboda koju nudi otvoreni svet, raznovrsnost u transportu po velikoj mapi, dizanje lestvice kada je šunjanje u pitanju, mogućnost razvijanja kreativnih taktika, nelineara priča, potencijalne sporedne misije i dinamični dan-noć ciklusi su elementi koji će promeniti iskustvo igranja na bolje. Ovo je sjajna prilika i za one koji do sada nisu probali ni jednu Metal Gear Solid igru da vide koliko propuštaju, jer se radi o pravom umetničkom delu. Kad smo kod umetnosti, predočeno je da će scene biti kraće, ali da će poruka biti jaka. I obzirom da je pravi užitak gledati kako se priča odmotava tokom igre, o njoj nećemo puno.

Metal Gear Solid V sastoji se iz dve celine što je zbunilo mnoge – Metal Gear Solid: Ground Zeroes i Metal Gear Solid: Phantom Pain. Nije potvrđeno da li će se igre izbaciti kao dva naslova jedne celine ili kao jedan naslov sa dve epizode. Ali jeste potvrđeno da igrače očekuje ogroman svet za istraživanje prvo u Ground Zeroes gde će se upoznati sa svim novinama, a onda dvostruko poboljšati to iskustvo u Phantom Pain delu koji nudi još veći svet i još dužu kampanju.

Šunjanje i akcija u promenjenoj okolini mogu zavarati igrača da je upalio jednu potpuno novu igru koja je samo nalik na Metal Gear Solid. Vezivno tkivo sa prethodnim delovima je zato priča i kvalitet koji su po prikazanom ostali vanserijski. To je jako srećna vest obzirom da igrači od svake svoje drage igre upravo to i očekuju – zadržane stare ključne segmente koje je čine dobrom i dodate nove koji tek treba da ga osvoje.
Početak trejlera pokazuje doktore koji pokušavaju da ožive lika koji je zaštitni znak ovog serijala. Snake je u komi. Bio je u komi 9 godina. Šta se sve izdešavalo tokom tog perioda i brojna druga pitanja se otvaraju, a odgovor na njih dobijamo tek po izlasku igre. Godina izlaska još uvek nije precizirana, ali ova dosadašnja PlayStation 3 ekskluziva na veliku radost onih bez Dualshock džojstika dolazi ne samo na PlayStation 3 i 4, već i na Xbox 360 i One, a potvrđeno je da će se po izlasku raditi i na PC veziji.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑