PS4 PS Orbis koncept

Published on March 28th, 2012 | by MagicMaster

0

Naredni PlayStation će se zvati PlayStation ORBIS

Kotaku izvori navode da će se next-gen PlayStation konzola zvati PlayStation Orbis! Nije jasno da li je u pitanju konačno ime ili samo codename, odnosno radni naziv. Veruje se da će ugledati svetlost dana već 2013. godine, najverovatnije za vreme praznika!

Isti izvor je potvrdio da će konzola biti zasnovana na AMD x64 procesoru i AMD Southern Islands grafičkom čipu, o čemu se i ranije govorilo. Maksimalna rezolucija koju će konzola moći da prikaže, biće neverovatnih 4096×2160! 3D slika će se prikazivati u 1080p rezoluciji, što je veliki napredak u odnosu na sadašnjih 720p (u najboljem slučaju).

Prema ovim navodima, PS Orbis neće biti kompatibilan sa PS3 igrama, kao što smo ranije pretpostavili.

Još jedna “loša” vest je, da možemo reći zbogom polovnim igrama, jer Sony planira da implementira zaštitu, koja će onemogućiti igranje polovnih igara. Igre će naime biti vezane za PSN nalog na kome su prvi put aktivirane. Online konekcija će u tom slučaju biti neophodna.

Igre će moći da se kupe na blu-ray disku ili u digitalnom obliku preko PSN-a. Blu-ray igre, koje su jednom aktivirane na određenom nalogu, moći ćemo nakon toga da downloadujemo beskonačan broj puta (na istom nalogu).

Na Latinskom jeziku, orbis znači krug, a vita znači život. Igrom reči možemo dobiti orbis vitae, odnosno krug života!

Mislite li da je ovo slučajno?

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑