PS4 PlayStation 4 logo blue background

Published on September 20th, 2014 | by MagicMaster

0

Nove igre za PS4 za samo 1000 dinara

Nove igre za PlayStation 4 su veoma skupe, naročito ako kupujete u domaćim prodavnicama. Cene se vrlo često kreću i do 9000 dinara, što je priznaćete mnogo čak i za naš standard (šala)! Međutim, šta ako postoji mogućnost da potpuno novu, original, hit igru, kupite za samo 1000 dinara? Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Pročitajte tekst do kraja…

Postoji nešto što se zove game share, odnosno prevedeno na srpski – deljenje igara i odnosi se samo na igre kupljene preko PlayStation prodavnice, odnosno PS Store-a. Kada je Sony PlayStation 4 konzola u pitanju, igre mogu da dele 3 različite osobe.

Kako? Tako što pravimo isti korisnički nalog na tri različite PS4 konzole i svo troje skidamo kupljenu igru na svoj hard disk! Međutim, nemaju sve tri konzole iste privilegije, pa samim tim ne plaćaju isti iznos prilikom kupovine igre! Zbog toga uvodimo tri nova pojma: nosilac, fantom i gost!

Nosilac ima najviše privilegije! On može da skine i obriše kupljenu igru kad god mu je volja i što je najbitnije, može da je proda kad mu dosadi! Takođe, može da je igra sa svog glavnog profila, preko koga dodaje prijatelje, sakuplja trofeje, igra online, itd.

Fantom može samo jednom da skine igru i ne sme više da je briše, a takođe ne može da je proda ili na bilo koji drugi način prosledi drugom igraču. Ipak, kao i nosilac, može bez problema da igra sa svog glavnog profila, da sakuplja trofeje, igra online sa svojim prijateljima i sl.

Ok, ok… Ali i dalje mi nije jasno kako da kupim novu, original igru za 1000 dinara?

Tu dolazimo do trećeg i poslednjeg termina, a to je gost! Da, to je onaj ko plaća samo 1000 dinara! Gost može isto što i nosilac – da skida, briše i ponovo skida igru kad god poželi, da proda, zameni ili pokloni igru, tj. da je prosledi dalje, ali – ne može da igra sa svog primarnog naloga, pa samim tim gubi sve draži koje ta privilegija nosi, pre svega trofeje. Takođe, mora da bude (gotovo) non-stop povezan na internet, jer sony s vremena na vreme proverava da li je licenca igre ispravna. Ovo poslednje i nije preveliki problem u 21. veku. Nije važna brzina konekcije, bitno je samo da ste online dok igrate igru.

Dakle, zaboravite cene igara na disku u domaćim prodavnicama! Budućnost gejminga… Sadašnjost gejminga jeste kupovina digitalnih igara, a kod PS4 konzole je taj trošak moguće deliti na tri dela, tako da svako dobije i plati ono što njemu odgovara!

Za kompletno uputstvo vezano za PS4 game share kao i za eventualna pitanja i nedoumice, posetite naš forum! Takođe, na forumu možete pronaći ostatak ekipe neophodan za share i stvoriti nove PSN prijatelje!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑