PS3 watch dogs hacking

Published on June 30th, 2013 | by MagicMaster

0

Novih 20 razloga da se igra Watch Dogs

Zvezda igara nove generacije ne silazi sa svoje pozicije broj jedan. Novembar deluje tako daleko, ali bar je Na Sony E3 konferenciji prikazan novi gameplay demo popularne igre Watch Dogs. Ako iko pronađe mašinu za putovanje kroz vreme, neka javi! Dotle (ili do novembra) evo još 20 razloga zašto Watch Dogs dobija veliku pažnju:

1. Aiden Pearce ima grad u svojim rukama. I ne plaši se da to pokaže. Nije superheroj, nije glamurozan, nema opasne mišiće, samo smart telefon. Ne izgleda opako, ne odskače, trudi se da se uklopi u okruženje. Poseduje začuđujuće vozačke i borilačke sposobnosti za jednog hakera, vrlo misteriozan tip.

2. Čikago je tako živ. Razrađen je do najsitnijih detalja. Ako se dovoljno dobro pogleda, mogu se videti mračne uličice, grafiti, banditi, prolaznici, poslovne zgrade, stare kuće, pa čak i trava koja viri sa ispucalog pločnika.

3. Kako ukrasti kola? Haker bez nepotrebnog zamajavanja lako izlazi na kraj sa alarmom, može da uzme koji god auto želi, brzopoteznim korišćem smart telefona. I opet dolazi do izražaja posvećenost detaljima. Ulaskom u kola, Aiden ne ulazi u sterilno vozilo, već u vozilo ko je neko pre toga koristio, sa sve ličnim stvarima.

Grand Theft Auto serijal, poznatiji kao GTA, se između ostalog proslavio i zbog jednostavnosti mažnjavanja automobila. Otvoreni svet je još nešto što ima zajedničko sa Watch Dogs igrom i možda od strane gejmera i gejmerki širom sveta, odavde polaze brojna poređenja i stavljanje Watch Dogs naslova rame uz rame sa novim GTA: V nastavkom koji stiže u septembru.

4. Sve što Aiden nađe u kolima može da ponese sa sobom, a ne samo da može da krade kola, informacije, već i radnje.

5. Plen može da koristi i da samostalno pravi nove predmete.

6. U specijalizovanim radnjama moguće je prodati sve nepotrebne stvarčice, ali i kupiti eksplozive, lanser za rakete, sačmaru, snajpersku pušku.. mnoge druge puške, dug je spisak oružja. Ukratko, napraviti ludnicu po gradu nije težak, ali je izuzetno zabavan posao!

watch dogs ps4

7. Sve informacije koje se o dragim sugrađanima i sugrađankama dobiju mogu se iskoristiti u dobre ili u loše svrhe. Primer loše (ili možda dobre?) je uzimanje dovoljno informacija o nekome da mu (ili joj) počistite sav novac sa računa.

8. Moguće je ulaziti čak i u stanove i kuće NPC likova pomoću kamerica na lap-top računarima i ponašati se kao pravi voajer. To je malo jezivo, ali sva sreća opcionalno.

 9. Reakcije, ponašanje veštačke inteligencije je na osnovu dosadašnjih snimaka na vrlo visokom nivou. Postoje brojni profili slučajnih prolaznika i prolaznica koji/e mogu u svakom trenutku da izazovu novu, nepredvidivu situaciju. A opet sve je tako prirodno i realistično. Zaista prelepo.

10. Ubačeno je preko stotinak slučajnih radnji, to jest kriminalnih aktivnosti koje mogu da se spreče. Akcenat je i na reči -mogu- jer će pred igračem nekad biti i etička dilema da li da reaguje ili ne. Aiden deli uličnu pravdu, da li će takav lik da spreči čoveka koji ide da ubije drugog jer mu je seksualno zlostavljao ženu? Ili ne?

11. Aiden ako je dovoljno pažljiv može da uoči potencijalnu žrtvu. Tu su i podaci  koji ukazuju na to za koliko će se desiti i koje su procentualne šanse da će se desiti kriminalna aktivnost i koje daju protagonisti signal za uzbunu.

Poslednji stavka po malo podseća na film Minority Report, ne? Ako niste pogledali ovo ostvarenje Stivena Spilberga, vaš propust!

12. Markiranjem stražara ili drugih negativaca u priči hakovanjem kamera, oni postaju vidljivi na mini-mapi. Ali pre toga, ne.

13. Sposobnost fokus je tu da uspori vreme i da omogući razmišljanje i reagovanje u napetoj situaciji. Bilo da je u pitanju pucnjava ili jurnjava kolima, Aiden je zahvaljujući fokusu u velikoj prednosti. Recimo dok vozi u punoj brzini bežeći od policije, fokus može da obezbedi dovoljno vremena da se hakuje semafor, a promenom svetla na semaforu postoji realna šansa da će se interventna zakucati u nadolazeće automobile.

14. Tu je još jedna korisna stvarčica u arsenalu modernog junaka osvetnika, ometač. Ometač je tu da jelte ometa signale. Ako vaše prisustvo u nezgodnom trenutku primeti više ljudi odjednom i pokuša da kontaktira policiju, bićete vrlo zahvalni što posedujete ovu spravicu.

15. Da bi se umaklo policiji, neophodno je izmestiti se iz vrele zone, ali ona nije statična. Zona po kojoj traže Aiden-a je ona u kojoj je poslednje viđen, što znači da sve dok se Aiden ne izgubi iz vidokruga policijskog svetla, on je tražen.

watch dogs playstation 4

16. Još jedna intrigantna stvar je reputacija. Potezi i odluke igrača utiču na to kako mediji izveštavaju o njemu. Da li je zlikovac, terorista ili junak dana, zavisi od ponašanja. Ako rešavajući sporednu misiju pregazi kolima slučajne prolaznike/ce, to se javnosti sigurno neće dopasti. S druge strane ako spasi žrtvu, spreči krađu ili učini neko drugo dobro delo ispašće junak.

17. Shodno tome kakvo mišljenje javnost formira iz medija koji izveštavaju o glavnom liku će se građani i građanke Njujorka prema njemu i ponašati.

18. Multiplayer je moguće isključiti, ali zašto bi to iko radio kad ne može biti ometan u toku misije? On je sam po sebi isključen tokom pravih misija, ali proširuje kompleksnost i zabavu tumaranja otvorenim svetom. Neke multiplayer misije podrazumevaju pomaganje drugima, a sabotiranje je moguće samo dok kampanja nije u toku.

19. U online svetu drugog igrača možeš i samo da posmatraš. Još jedna zanimljiva, ali po malo jeziva stavka. A možeš i da se zakucaš u njegova kola dok taj neko pokušava da uhvati kriminalca.

20. Ukoliko vam dosadi sve ovo, možete i da igrate igricu u igri. Naziv igrice je NVZN, a čita se -Invazija- (Invasion) i podrazumeva pucanje u ljubičaste vanzemaljce od kojih neki svojim pipcima prisvajaju ljudske glave. Bljak. U svakom slučaju, moguće je izazvati ljude sa liste prijatelja na duel i takmičiti se na rang listi.

Ovo je bilo 20 novih razloga zašto je Watch Dogs tako popularan. Mada nekad je potreban samo jedan. Izlazi i na PlayStation 4 konzoli, dovoljno da privuče pažnju.

Tags: , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑