PS4 ps4 ili xbox 720

Published on January 17th, 2013 | by MagicMaster

0

PlayStation 4 će biti 50% jači od Xbox-a 720

Sajtu VG247 je rečeno da će PlayStation 4 imati 50% više sirove snage od next-gen Xbox-a 720, na osnovu informacija sa ovogodišnjeg CES-a.

Izvori koji dolaze od samih developera, nakon sastanaka koje su imali na CES-u, potvrdili su da će PlayStation 4, kodnog naziva Orbis, imati snagu od 1,84 teraflopsa. Nasuprot tome, novi Xbox 720, kodnog naziva Durango, biće u stanju da ostvari svega 1,23 teraflopsa.

Ovi brojevi, ukoliko su istiniti, ukazuju na to da će PS4 biti znatno hardverski moćniji od majkrosoftove Xbox 720 konzole.

Međutim, isti izvori navode da će Xbox 720 imati čak 8GB RAM memorije, od čega je 3GB rezervisano za operativni sistem, aplikacije i druge pozadinske procese, ostavljajući 5GB za igre.

PS Orbis će imati svega 4GB RAM-a, ali znatno bržeg. GDDR5, u odnosu na Xbox koji je opremljen većom količinom, dosta sporije DDR3 memorije. Kod novog PlayStation-a, 1GB RAM-a odlazi na OS i pozadinske procese, dok je 3GB rezervisano za igre.

Obe mašine će navodno imati mogućnost čitanja blu-ray diskova, kapaciteta do 100GB!

Durango je, prema rečima insajdera, zasnovan na Radeon HD 8770 grafičkom procesoru, dok će Orbis pokretati AMD A10 APU u asimetričnoj crossfire konfiguraciji sa diskretnom, takođe AMD karticom.

Veruje se da će obe next-gen konzole biti predstavljene javnosti krajem marta, a da će se u prodaji naći u periodu od oktobra do decemra 2013. godine!

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑