PS4 PS4 Koncept Art White

Published on February 8th, 2013 | by MagicMaster

17

PlayStation 4 cena u Srbiji

Zvanično predstavljanje PlayStation 4 konzole očekuje nas 20.02.2013. godine. Igrači širom sveta željno iščekuju prve oficijalne informacije. Istoga dana će biti prikazane i prve next-gen igre, kao i revolucionarni novi joypad, o kome se već dugo šuška. Jedino čega se većina fanova boji jeste odgovor na pitanje: Koliko će koštati PlayStation 4?

Japanske dnevne novine Asahi spekulišu kako bi cena PlayStation 4 konzole mogla da bude malo veća od 40000 jena. Jednostavnim preračunavanjem kursa, dolazimo do zaključka da je 40000 jena negde oko 429 američkih dolara. Zbog toga, kao i zbog ranijih glasina, očekuje se da cena PS4 konzole u Americi bude između 400 i 450 dolara. Naravno, imajući u vidu istoriju i nepisano pravilo kada je cena elektronskih uređaja u pitanju, u Evropi se može očekivati “ista” cena kao u SAD, samo izražena u evrima, odnosno od 400 do 450 evra! Prevedeno u našu, domaću valutu, to bi iznosilo između 45000 i 50000 dinara, što deluje veoma povoljno, zar ne?

Naravno, toliko bi iznosila cena u zemlji bez monopola i uvozničkog lobija, što, pogađate, mi nismo, pa se u srpskim prodavnicama može očekivati i ono naizgled nemoguće, a to je veoma često i po 50% viša cena konzola nego u mnogo ekonomski razvijenijim državama. Pošto je predviđanje maštovitosti prilikom kreiranja cena naših velikih distributera nemoguća misija, ostaje nam da sačekamo još, nadamo se manje od godinu dana, da bismo se uverili da su i naše najluđe pretpostavke, uglavnom bile previše optimistične.

Tags: , , , ,


About the Author17 Responses to PlayStation 4 cena u Srbiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑