PS4 PS4 Koncept Art

Published on April 2nd, 2012 | by MagicMaster

0

PlayStation 4 izlazi pre Xbox-a 720

Prema informacijama kojima raspolaže online magazin VG247, Sony namerava da izbaci svoju next-gen konzolu pre glavnnog konkurenta, Microsofta! Ciljani datum izlaska je vreme Božićnih praznika, 2013. godine!

Naime, dizajn konzole, kao i same specifikacije su poznati već pune 2 godine i Sony je potpuno samouveren da će ovoga puta uspeti u nameri da bude prvi na tržištu.

Drugi izvor je naveo da će sve next-gen konzole biti prisutne do početka 2014. godine.

Neki od najvažnijih izdavača i developera već uveliko rade na igrama za PlayStation 4 (PS Orbis). Posebno se napominje Ubisoft, kao jedno od značajnijih imena u igračkoj industriji danas.

Dok će većina developera biti bliže upoznata sa konzolom do kraja 2012-e, neki od njih su pozvani da prisustvuju prezentacijama, koje će se održati u Americi, u maju i junu ove godine!

Izvori takođe potvrđuju da će nova PlayStation konzola koristiti DirectX umesto njihovog sopstvenog API-a (Application programming interface) i da će biti bazirana na standardnoj AMD arhitekturi.

Crytek je razvoj svojih next-gen projekata bazirao na pretpostavci da će PS4 koristiti unapređeni Cell procesor sa čak 24 jezgra, pa je sada primoran da krene iz pocetka.

Po svemu sudeći, Sony će ponuditi razvojno okruženje veoma slično PC-u i Xbox-u.

Poslednja i možda najzanimljivija informacija jeste, da je PS Vita launch hardver izmenjen u izvesnoj meri u odnosu na prvobitno planirani, kako bi bio kompatibilan sa PlayStation-om 4! Vita će služiti kao kontroler za novu konzolu (opcionalno) i igre će u potpunosti koristiti sve mogućnosti, uključujući touch kontrole, kao i rear touch pad!

Kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Imajte na umu da glasine dolaze od veoma kredibilnih sajtova i magazina, kao i to da potiču od višestrukih izvora!

Ranije ove godine, Microsoft i Sony su demantovali da će prikazati bilo šta od next-gen hardvera na E3 2012 sajmu! Da li im treba verovati ili je u pitanju samo taktička varka koja se servira konkurenciji i kupovina vremena?


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑