PS4 PS4 kontroler

Published on February 14th, 2013 | by MagicMaster

0

Procureo rani prototip PS4 kontrolera

Na sajtu destructoid.com, pojavila se slika ranog prototipa PlayStation 4 kontrolera. Prema informacijama koje su IGN i Kotaku dobili od kredibilnih izvora, u pitanju je prava stvar. Naime, višestruki navodi insajdera potvrđuju da se radi o ranom prototipu novog kontrolera!

Na slici se vidi PS4 razvojna jedinica, za koju je USB kablom vezan kontroler koji dosta podseća na dobro poznati DualShock 3, ali sa značajnim unapređenjima. Prva stvar koja upada u oči jeste touchpad na prednjoj strani džojstika, čija funkcija nije u potpunosti jasna, a koji će prema nekim izvorima biti u potpunosti programabilan, prema želji developera. Takođe se veruje da poseduje multitouch funkciju, kao i mogućnost “kliktanja”.

Svetleći pravougaonik na gornjoj strani, najverovatnije predstavlja neki vid implementacije Move kontrolera, što nam govori da motion kontrole ne idu nikuda, ali će barem ovoga puta (nadamo se), biti dostupne već u osnovnom paketu, tj. diskretno implementirane preko glavnog kontrolera.

Start i select su otišli u istoriju, kao što su ranije glasine nagovestile.

Thumbstickovi, odnosno analozi, odnosno pečurke, dobili su hibridni izgled, mešavinu konkavnog i konveksnog, što je svakako dobar kompromis između ljubitelja samo jednog ili samo drugog oblika. Dpad je takođe pretrpeo promene, pa sada najviše podseća na onaj sa PS Vite, za koji mnogi korisnici tvrde da je najbolje rešenje ikada.

Takođe je primetan i deo koji najviše liči na zvučnik i/ili mikrofon, što je još jedna zanimljiva novina, čiju primenu možemo da naslutimo.

Treba imati u vidu da je ovo samo rani prototip i da će se konačna verzija verovatno značajno razlikovati, ali verujemo da će glavni principi i novine ostati isti, a da će same promene biti više kozmetičke prirode.

Slika govori više od hiljadu reči, pa vam predlažem da pogledate i sami o čemu se radi i iznesete svoje utiske u komentarima!
PS4 kontroler i dev kit

UPDATE: Nova fotografija iz mnogo boljeg ugla, pojavila se na gametrailers forumu. Šta kažete na ovo?
PS4 kontroler

 

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑