PS4 PS4 used games

Published on May 14th, 2012 | by MagicMaster

0

PS4 (PlayStation ORBIS) će ipak puštati polovne igre

U 605. epizodi popularne emisije Bonus Round, analitičar igračke industrije, Michael Pachter, izjavio je da će next-gen PlayStation kućna konzola (PS Orbis/PS4) ipak puštati polovne igre.

Ranije smo govorili o tome kako Sony i Microsoft, zbog velikog pritiska izdavača, planiraju da stanu na put polovnim igrama, jer su upravo one, kako se navodi, glavni razlog “loše” prodaje pojedinih naslova.

Gostujući u emisiji, u kojoj se govorilo o potencijalnim najavama kompanije Sony na ovogodišnjem E3 sajmu, kao i o next-gen planovima ovog japanskog giganta, Michael Pachter je rekao da je to “najgluplja glasina” koju je do sada čuo.

Ovu tvrdnju je potkrepio činjenicom da je nedavno vodio otvoren razgovor sa gospodinom Jackom Trettonom, predsednikom američkog ogranka kompanije Sony, koji mu je rekao da se lično protivi praksi blokiranja upotrebe polovnih igara i da bi takav potez bio direktno okrenut protiv njihovih potrošača. Gospodin Tretton je navodno dodao i da mnogi ljudi koji kupuju njihove konzole pred sam kraj ciklusa, rade to računajući na nižu cenu polovnih igara i da on nema ništa protiv toga.

Ipak, Jack Tretton je rekao da je to njegov lični stav i da ne zna da li će takvu odluku doneti i vrh kompanije čije je sedište u Japanu.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑