PS Vita PlayStation 4 izgled konzole

Published on June 11th, 2013 | by MagicMaster

0

Recenzija: Sony E3 2013 konferencija za novinare

Recenzija: Sony E3 2013 konferencija za novinare MagicMaster
Trajanje konferencije
Broj prikazanih igara
Dizajn konzole
Polovne igre
Cena
Tehnički problemi

Summary: Ukratko rečeno, Sony je ispravio apsolutno svaku grešku koja im je stavljana na teret prethodnih godina i uradio suprotno od onoga što je veći deo javnosti očekivao. Hardverski superiornija konzola koja dozvoljava igranje polovnih igara, koja vas ne obavezuje da jednom dnevno javite "velikom bratu" da ste bili dobri, koju podržava ogroman broj AAA razvojnih studija i još veći broj indie developera, koja je (diskutabilno) dizajnerski mnogo elegantnije izvedena u poređenju sa konkurencijom i koja je, pored svega nabrojanog, čitavih 100$, odnosno 100€ jeftinija od glavnog rivala! Čini se da je u ovom trenutku, za većinu pravih gamera, odluka o izboru igračke za narednu generaciju potpuno jasna. PlayStation 4 - flawless victory! Xbox - GO HOME!

4.8


User Rating: 4.8 (6 votes)

Sony-jeva E3 konferencija za štampu održana je 11. juna 2013. godine u 3h izjutra (po našem vremenu) u Los Anđelesu. Ovaj dvočasovni spektakl, otvorio je Jack Tretton, predsednik Sony Computer Entertainment of America.

Prvo je prezentovao PlayStation Vitu i najprodavanije igre za nju, zatim je rekao da na konzolu dolazi veliki broj remake igrica sa PS1, PS2 i PSP konzola. Neke od tih remake igara su: God of War Collection HD, Flower, Final Fantasy X i Dead Nation. Najavio je i da The Walking Dead: 400 Days, od Telltale Games-a, izlazi za Vitu na jesen, u special edition pakovanju, i da Vita moze da se poveze sa PS4 konzolom pomocu WiFi konekcije i tako proširuje svoj spisak igara za celu PS4 biblioteku.

Usledio je prikaz igara koje treba da izađu za PS3 konzolu. Prikazani naslovi su: The Last of Us (jedan od najozbiljnijih kandidata za igru godine), Pupeteer, Rain, Beyond Two Souls, Gran Turismo 6, Batman Arkham Origins, GTA 5 (u special bundle kompletu sa wireless slusalicama).

Ubrzo nakon toga, došao je momenat na koji su svi čekali, konačno prikazivanje izgleda PS4 konzole, praćeno rečima Anrew House-a, predsednika Sony Computer Entertanment Inc. Usledile su reči Micheal Lynton-a, predsednika Sony Pictures-a, koji je gledaocima otkrio da Sony ne dominira samo gejming tržištem, već i muzičkom i filmskom produkcijom. Zatim Jack Tretton prezentuje gledaocima nove opcije PSN-a. U pitanju su Video Unlimited i Music Unlimited, usluge koje će PSN korisnicima omogućiti download muzike i filmova. Takođe nabraja i aplikacije koje će korisnicima PSN-a biti dostupne odmah po lansiranju PS4 na tržište.

Usledilo je predstavljanje igara za PlayStation 4. Naslove su prezentovali Shuhei Yoshida, predsednik Worldwide Studios Sony Computer Entertanment-a i Adam Boyes, predsednik Third Party developera. Predstavljeni su razvojni timovi Super Giant Games-a, Clay Entertainment-a, Tribute Games-a, Young Horses-a, Switch Blade Monkeys-a, Rags Tag Studios-a, Rad Barrels-a i ostalih manjih studija, koji su, po Adamovim rečima, novi članovi PlayStation porodice. Neki od naslova čije smo trailere gledali sa oduševljenjem jesu: The Order 1886, Killzone Shadow Fall, Infamous Second Son, Drive Club, Knack, The Dark Sorcerer, Transistor, Diablo 3 (koji izlazi i na PS3), Final Fantasy 14 (takođe za PS3 i PS4), Final Fantasy 15, Kingdom Hearts 3, Assasin’s Creed 4 Black Flag, Watch Dogs, NBA 2K14, The Elder Scrolls Online i Mad Max.

Za kraj konferencije, Jack Tretton se vraća na scenu u velikom stilu i baca bombu! Objavljuje da na PS4 konzoli možemo da igramo polovne igre (besplatno)! U tom trenutku, cela sala kreće spontano da skandira “SONY! SONY”! Tretton dodaje da PS4 igre ne moraju da budu online jednom u 24h da bismo mogli da ih igramo i time zadaje direktan i konačan udarac Microsoft-u i njihovom Xbox One čudu (u narodu poznatijem kao XBONE)! Konferenciju zavrsavaju igrajući najnoviju Bungie-jevu FPS MMO igru, Destiny, i objavljujući cenu za PS4 koja iznosi svega 399$, čak 100$ manje od X-kutije!

Svi gameplay snimci sa konferencije igrani su na pravoj PS4 konzoli, koja je, ruku na srce, imala par lagova. Ipak, u pitanju je prototip koji je još uvek u razvojnoj fazi.  Celu konferenciju, na kojoj je Sony očitao lekciju Microsoftu, možete pogledati na snimku ispod:Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑