PS4 kara tech demo

Published on January 22nd, 2013 | by MagicMaster

0

Singularity PS4 – nova igra studija Quantic Dream

Sredinom novembra, Quantic Dream je registrovao domen singularityps4.com, sugerišući naslov igre i sistem za koji francuski developer radi novu PlayStation ekskluzivu. Uprkos proglašenju nedostatka entuzijazma povodom next-gen hardvera, očigledno je da David Cage i njegov studio, ne sede skrštenih ruku, kada je u pitanju PS4.

Gospodin Cage je nedavno priznao kako je knjiga Singularity, autora pod imenom Ray Kurzweil, poslužila kao gotovo glavna inspiracija za Kara tehnički demo, prikazan prošle godine. Spajanje čoveka i mašine, tematika koju obrađuje Kurzweil-ova knjiga, je upravo ono na šta bi Cage voleo da se fokusira u nekoj od svojih narednih igara. Upitan u jednom intervjuu, da li bi želeo da razradi temu iz demoa Kara u nekoj narednoj igri, Cage je bio prilično neodređen.

Domen singularityps4.com je u velikoj meri u skladu sa nazivima prethodnih domena Quantic Dream-ovih igara, kao što su heavyrainps3.com ili beyondps3.com i u velikoj meri oslikava naviku SCEE-a da u nazivu web sajta svojih igara, koriste ime platforme. Imajući sve prethodno navedeno u vidu, čini se da Sony ipak planra da svoju next-gen konzolu nazove jednostavno PlayStation 4, a da će aktuelno kodno ime, Orbis, ostati samo to – kodno ime.

Sasvim je verovatno, međutim, da igra neće dospeti na tržište pod nazivom Singularity, jer je ovo ime nedavno upotrebljeno za igru studija Raven Software. U pitanju je pucačina iz 2010. godine, koja se nije proslavila, ali na čiji naziv pravo polaže Activision. Ukoliko Sony i Quantic Dream ipak budu želeli da koriste ovo ime, moraće da dodaju nekakav podnaslov ili dodatne reči u samom naslovu, naravno, pod pretpostavkom da je Singularity nešto više od radnog naslova.

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑