PS4 sony gaikai

Published on July 2nd, 2012 | by MagicMaster

0

Sony kupio Gaikai za 380 miliona dolara!

Upravo je potvrđena vest o kojoj se mnogo spekulisalo prethodnih meseci, uoči E3 sajma – Sony je kupio cloud gaming kompaniju, Gaikai, za oko 380 miliona dolara!

Prema rečima Andrew House-a, SCE direktora, Sonijevi korisnici će, zahvaljujući ovoj trgovini, biti odmah u mogućnosti da uživaju u širokoj lepezi raznovrsnog sadržaja, počev od hardcore igara sa zahtevnom grafikom, do “usputnih”, manjih igara, bilo gde, na bilo kom uređaju, povezanom na internet!

Osnivač kompanije Gaikai, David Perry, je izjavio da je Sony sa PlayStationom stvorio neverovatan brend, čime je stekao poštovanje miliona gejmera širom sveta. Dodao je da im je čast što su u mogućnosti da pomognu Sony-u da brzo iskoristi moć interaktivnog “oblaka” i da nastavi da širi svoj ekosistem. Kupovinom Gaikai-a, Sony je dobio armiju inženjera, sposobnih da impresivan PlayStation katalog, preko oblaka učine dostupnim korisnicima širom sveta.

Zaista, ovo je značajna vest za sve ljubitelje video igara, jer poseduje potencijal da drastično promeni način na koji ćemo se u budućnosti igrati. Za kraj bih citirao komentar sa sajta VG247, koji najbolje opisuje novonastalu situaciju:

“Shit just got real”


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑