PS4 Square Enix Luminous engine

Published on June 7th, 2012 | by MagicMaster

0

Square Enix predstavio tenhički demo Luminous endžina

Da je ovogodišnja E3 konferencija imala par apsolutno fantastičnih stvari potvrđuje i Square Enix demonstracijom nove tehnologije na jednom after-hours E3 2012 događaju.

O čemu se tu zapravo radi?

Prošle godine je razvojni studio Square Enix najavio svoj novi endžin za PC, PS3, Xbox 360 i konzole sledeće generacije, nazvan Luminous. Kako kaže vg247, kompanija je još tada najavila da će endžin podržavati shadere koji se mogu programirati i da je zasnovan na Direct X 11. Zahvaljujući ovim osobinama, endžin je moguće prilagoditi i igrama za Wii U i Vita konzole.

Animacija u realnom vremenu

Navedena E3 prezentacija se sastojala iz tehničkog demo snimka – Agni’s Philosophy. Demo je puštan više puta sa izmenjenim elementima kao što je na primer boja kose likova, čime je glavni tehnološki rukovodilac Yoshihisa Hashimoto dokazao da animacija nije pre-renderovana i time potpuno zadivio prisutnu publiku, izveštava GameInformer.
Prikazani demo jeste baziran na Final Fantasy temi, ali nipošto ne ukazuje na postojanje ikakvih planova da se ista igra napravi, tvrdi Siliconera. Endžin Luminous je inače nedostupan za developere izvan Square Enix-a, a čak su i razvojne jedinice unutar kompanije, IO Interactive i Crystal Dynamics, nastavile sa upotrebom Glacier 2 i CDC endžina, respektivno.

Kao next-gen tehnologija, Luminous je oličenje real-time grafike tokom igranja, što je svakako impresivno, ali se Square Enix tu ne zaustavlja. Njihova očekivanja obuhvataju i prilagodljivost, čime bi bilo moguće pokrenuti Luminous kako na high-end konzolama i kompjuterima, tako i na slabim mobilnim uređajima.

Spekulacije

Jedna od fenomenalnih osobina Luminous-a prema vg247 jeste ta da će navodno moći automatski podešavati animaciju lika u zavisnosti kako se menja težina njegove opreme, muskulatura ili kako prelazi neravan teren.

Endžin je hvaljen i kao fotorealističan, sa karakteristikama kao što su simulacija tkanine i tečnosti, refleksije u realnom vremenu i nove tehnike teselacije. 

U njegovu fotorealističnost se možete uveriti i na ovim slikama (izvor Edge):


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑