PS4 PlayStation 4 logo blue background

Published on February 25th, 2013 | by MagicMaster

0

Sve PS4 igre dolaze i u digitalnom obliku

Predsednik Sony Worldwide Studia, Shuhei Yoshida, otkrio je u intervjuu za The Guardian, da će svaku PlayStation 4 igru koja bude izašla na blu-ray disku, biti moguće kupiti i u digitalnom obliku, preko PlayStation Networka, odnosno PS Store-a.

Yoshida je dodao da sony poklanja sve veću pažnju digitalnoj distribuciji, pa je naglasio da će PlayStation 4 biti veoma sličan Viti po tom pitanju. Takođe je rekao da će se igra The Witness prodavati isključivo u digitalnom obliku, kao i da će sony zbog fleksibilnosti digitalne distribucije, biti u mogućnosti da ponudi veliki broj manjih igara po ceni od svega nekoliko dolara, pa čak i besplatnih naslova, odnosno free-to-play igara i naslova baziranih na mesečnoj pretplati.

Kada je reč o plaćanju pretplate za korišćenje PlayStation Network usluga, Yoshida je nagovestio da je u opticaju više takvih modela, odnosno da se razmišlja o uvođenju silver, gold i platinum članstva, koja bi trebalo da se razlikuju po sadržaju koji će pružati korisnicima.

Glavno pitanje koje se nameće jeste, hoće li osnovne funkcije PSN-a ostati besplatne ili nas čeka obavezna člarina, čak i kod najbanalnijih stvari, kao što je online igranje, što do sada nije bio slučaj?


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑