PS4 Tom Clancy's The Division

Published on June 21st, 2013 | by MagicMaster

0

The Division, RPG pucačina iz trećeg lica

Pun naziv ove igre je zapravo Tom Clancy’s The Division. Oni sa igračkim stažom znaju kako izgledaju Tom Clancy igre, pa The Division iako je potpuno nova odaje utisak da je već viđena. Naravno to nije ništa loše, igra je spoj dobro izvedenih i do sada poznatih stvari koje se provereno dopadaju igračima širom sveta. Tako da ako ste u potrazi za dobrom pucačinom iz trećeg lica, našli ste je.

Davne 2001, grupa političara i naučnika pokrenula je projekat nazvan “Mračna zima”, vežbu čija je svrha testiranje reagovanja u vanrednim situacijama tokom biološkog napada. Simulacija je otkrila koliko brzo sve može da krene naopako i kako masovne žrtve civila dovode do kolapsa čitavog društva. Istaknuta je najveća mana složenog sistema u kojem se danas živi, a to je nestabilna ekonomija. Stil života, bezbednost, nafta, struja, transport, sve se odvija brzo i sve je tu odmah. Ali što više svaka stavka zasebno zavisi jedna od druge, sistem je sve više fragilan. Napravljena je kula od karata kojoj kada smakneš jednu cela pada. U igri, upravo se to i desilo.

Virus koji može da preživi do 17 dana na papirnim novčanicama označio je početak biološkog rata. Crni petak, dan kada se u SAD-u najviše kupuje, bio je poguban jer je virus zarazio mnoge. I onda je sve počelo da se raspada. Naravno da je deo u kom je pomenut novac više metaforičan. Nije teško dešifrovati pozadinu reči da je novac uzrok zaraze, a ekonomija krivac za kolaps i rogobatni sistem.

U samo jednom danu, zaraza je dovela do prenatrpanih bolnica. U drugom, čitave zone su pod karantinom, a žrtava je bilo toliko da je sve obustavljeno. Prekinulo se sa transportom ljudi i robe zbog epidemije. Dalje je usledio pad karte za kartom dok se čitava kula nije urušila. U trećem, berza je u kolapsu, a u četvrtom više nema struje, police za hranu su prazne. I tako su već petog dana svi postali ugroženi.

Njujork, ruševine, apokalipsa, svaki kliše je tu. Puška je i ruci tajnog agenta, mali tim je s njim. Spasavaju šta se spasiti može. Ali mora da se prizna da priča ima nekoliko dobrih poenti koje su mnogi prepoznali kao tačne.
Što se tiče same igre, a ne priče, provlače sa tek poneki elementi taktičkog planiranja koji su simplificirani, ali dovoljno interesantan. Otvoreni svet ostavlja mogućnost istraživanja, a smart sat je uređaj pomoću kog se ostvaruje komunikacija sa saborcima. Tu je i kul mapa koja olakšava pregled situacije. Kombinacije veština i opreme su brojne. Moguće je trgovati naoružanjem i sam praviti oružje od pronađenih polomljenih delova. A izbori koje igrač pravi u toku kampanje mogu da dovedu do napretka u oporavku društva ili do stvaranja haosa još većih razmera.

Multiplayer na svim igrama nove generacije postao je brži i generalno bolji. Sa lakoćom je moguće ući i napustiti igru u svakom trenutku, bez čekanja. Tom Clancy’s The Division je posebnu pažnju posvetio kako singleplayer kampanji, tako i multiplayeru, tako da ako volite online zabavu, lako ćete izgubiti pojam o vremenu uz nju.

Izlazi samo za narednu generaciju što ste verovatno i primetili ako ste pogledali isečak iz igre. Od grafike zastaje dah i sigurno se nalazi među vizuelno najboljim igarama za sad. Xbox One i PlayStation 4 su proverene platforme na kojima će se pojaviti. U prodavnicama će moći da se nađe naredne godine, ostanite uz PS4 Srbiju i prvi saznajte tačno kad.

Tags: , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑