PS4 The Division Police Station Corridor

Published on July 11th, 2013 | by MagicMaster

0

The Divsion dobija pohvale sa svih strana!

Kec iz Ubisoftovog rukava, Tom Clancy’s The Division, nije samo oduševio igrače, ni Hideo Kojima, tvorac legendarnog Metal Gear Solid serijala, nije ostao ravnodušan. Ukratko, izneo je da da mu je The Division dao motivaciju da još vrednije radi na svom Metal Gear Solid V čedu i da ga smatra konkurentom broj jedan.

Za sve one koji su poput Kojime prijatno iznenađeni i koji trljaju dlanove na samu pomisao o igri, sledi još sočnih detalja o atmosferi, klasama i igranju online. Ako ste propustili analizu snimka iz igre, sad je trenutak da to pogledate!

Tom Clancy’s The Division, analiza snimka iz igre.

The Division skills

Atmosfera

Kao što već znate, radnja je smeštena nakon ogromne nesreće koja je zadesila Njujork. Igrač se nalazi u sred krize, komunikacija, bezbednost grada, struja i voda su postale više mit nego svakodnevnica. Bitan deo priče biće oporavljanje grada, ali to se neće čudesno desiti na kraju kampanje, već će infrastruktura Njujorka postepeno da se povrati ako budete na visini zadatka. Dakle moguće je gledati kakav uticaj imaju dela predvođene divizije, koja sa jedne strane može pomerati stvari na bolje, ali to ne mora uvek da bude slučaj.

The Division Grand Central

Kriza je možda i ključna reč, jer stanje je loše, ali ne i nepovratno. Moguće je povezati zone koje su izgubile struju ili vodu i otvorena je mogućnost da sve ponovo krene da funkcioniše. Recimo u prikazanom isečku iz igre se odigrao jedan takav događaj, obezbeđena je policijska stanica. A lanac takvih dešavanja, vraća grad u život. Tako da ne samo da je ova igra smeštena nakon apokalipse, već i igra u kojoj se sprečava još veća kriza. Nije mnogo naslova koristilo ovakve ideje, atmosfera koju igra nudi biće svakako simbol Tom Clancy’s The Division igre.

Besklasna RPG igra

Iako je bilo moguće golim očima videti delić pozamašne RPG arhitekture i klasično raspodeljenih uloga među saborcima, postoji ovde nešto drugačije od uobičajenog. Bronson svojim oružjem zadaje najveću štetu neprijatelju, Nick je neka zlatna sredina, a Megan je podrška, ništa neobično. Ovakvo trojstvo je bitan deo svake RPG igre, a u žaru borbe oni i menjaju sposobnosti koje će koristiti. Ali ne postoje striktno određeni arhetipovi! Iskustveni poeni koji se stiču napredovanjem, troše se logično na dalje razvijanje lika. Međutim, niko nije prinuđen da se bazira isključivo na nekim sposobnostima samo zato što je izabrao klasu na početku igre!

The Division skills 

Itekako je moguće razvijati svog junaka ili junakinju u jednom pravcu kako bi postao ili postala pravi ekpert za određenu oblast, ali opcija su i sve druge kombinacije, moguć je i miks raznih stvari. Sposobnosti i prednosti koje igrač razvija su promenljive, tako da može u hodu da promeni stil igre, nije prinuđen da ga bira u prvih 15ak minuta.

Komunikacija i timski rad su ključ uspeha, baš kao što je pokazano u isečku iz igre. Sinergija je važna, što je dodatan plus činjenici da je moguće prilagoditi svoje veštine datoj situaciji i promeniti ih već u sledećoj.

Online igra

Veliki je akcenat na multiplayer segmentu, zato treba još jednom napomenuti da je singleplayer igra nešto čemu je takođe posvećena pažnja. Zanimljiva priča, atmosfera, sve je to deo iskustva, ali uz saborce zabava se udvostručuje. Konflikti među frakcijama, kooperativna igra, igrači protiv igrača, taktičko planiranje, u drugim igrama je sve to razdvojeno, u Tom Clancy’s The Division, ne!

The Division Tunnels

Kada je divizija naišla na podzemne tunele u demo snimku, igrači su uočili da je to put koji bi doneo neko novo iskustvo, ali urgentnije je bilo rešiti se problema u policijskoj stanici. Nakon što je stanica bila obezbeđena, Megan je isplalila signalnu raketu i otpočelo je odbrojavanje do ekstrakcije. Međutim, to je privuklo pažnju drugim igračima. Logična pretpostavka je da su oni dotrčali kako bi preuzeli zaslugu za dobro obavljen zadatak i smaknuli im nagradu. To je primer PvP igre odnosno konflikta među igračima suprotnih frakcija. Istina, pojašnjeno je da nije moguće igrati kao “neprijateljska” frakcija, tako da će tek biti otrkiveno kako se prepliću kooperativna i takmičarska atmosfera.

Igre nove generacije nude revolucionarno multiplayer iskustvo. The Division prati ovaj trend. Osim što se sve odigrava brzo i što je moguće sa lakoćom ući i napustiti igru, demo snimak je pokazao kako može da bude deo akcije neko ko koristi tablet. Naime moguće je upravljati bespilotnom letelicom i razvijati veštine kao i drugi igrači.

The Division App

Postoji zasebna RPG arhitektura sa talentima i veštinama koje tablet-saborca stavljaju u ravnopravan položaj sa ostalima. Ptičija perspektiva, markiranje neprijatelja prikazano u demo snimku, ublažavanje štete koju trpe saborci i negativan uticaj na tehniku neprijatelja su neke od pogodnosti igre iz vazduha. Moguće je zalečiti članove i članice tima, a ubitačno oružje, koje je isuviše moćno da bi neprestano bilo dostupno, je projektil koji razara sve pred sobom! Zgodno je imati ovakvu letelicu u timu.

Pored svega

Postoji i segment koji ne podrazumeva borbu. Moguće je konstruisanje novog oružja koje se može koristiti, pokloniti saborcima ili prodati. Stavljanjem oružja na prodaju, mali procenat zarade uzima tržište.

A kao i svaka igra i ova ima kraj, ali moguće je nastaviti sa igranjem i po završetku priče. Tom Clancy’s The Division je pravi hit u pripremi. Prerano je da se spekuliše o tome da li je ovo početak novog serijala ili ne, ali ljubitelji i ljubiteljke igara ne bi bili/e to što jesu da ne vole da beskompromisno srljaju u budućnost! ♥

Tags: , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑