PS3 no image

Published on February 13th, 2013 | by MagicMaster

0

The Last Guardian ipak za PlayStation 4?

The Last Guardian igra je prvobitno najavljena davne 2009. godine, a razvoj je započeo najranije tokom 2007. godine. Godinama smo informacije o igri dobijali na kašičicu, a bili smo svedoci i mnogobrojnih odlaganja. Očigledno je da je tokom razvoja došlo određenih problema. Brojne glasine o tome kako je rad na igri obustavljen, svaki put su bile opovrgnute od strane čelnih ljudi kompanije Sony. Poslednji put se o igri čulo još 2012. godine, kada je rečeno da će The Last Guardian izaći tek kada bude potpuno spreman.

U novembru 2012. godine šef SCEJ studija, Shuhei Yoshida, na pitanje o mogućem datumu izlaska The Last Guardiana, izjavio je kako ne može obećati izlazak igre u 2013. godini, jer kada su poslednji put obećali datum izlaska, a potom odložili isti, brojni fanovi širom sveta bili su veoma razočarani, pa iz tog razloga ne žele da ponove grešku. Team Ico uz pomoć drugih Sonijevih razvojnih timova, vredno radi na privođenju kraju ovog ambicioznog projekta. Igru će ponovo predstaviti tek kada za to bude bio pravi trenutak.

Zanimljivo je to da se Fumito Ueda oglasio putem svoje web stranice, tom prilikom objavivši kako je uprkos promeni statusa stalno zaposlenog u freelancera, njegov rad na stvaranju igre kontinuiran. Igra se i dalje razvija, a Ueda nadgleda celi projekat. U vezi pitanja oko izlaska napisao je kako cela stvar u vezi novih informacija zavisi od SCE-a, pa je zamolio fanove da prate oficijalne stranice u vezi moguće najave.

Iako to niko nije zvanično potvrdio, postoji velika mogućnost da je ceo projekat preusmeren ka stvaranju PlayStation 4 naslova. Team Ico-u ovo ne bi bilo prvi put da prebace svoju igru na jači hardver. Naime, Ico je originalno bio zamišljen kao PlayStation One igra, ali zbog nemogućnosti zadovoljavanja originalne vizije, projekat je prebačen na PS2 konzolu.Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑