PS3 Rainbow Six Patriots Brooklyn Bridge

Published on June 27th, 2013 | by MagicMaster

0

Tom Clancy’s Rainbow Six: Patriots – PlayStation 4 naslov?

Tom Clancy’s Rainbow Six: Patriots je, ne računajući brojne ekspanzije Rainbow Six serijala, njegov šesti nastavak! Rainbow Six se od naslova do naslova menjao, a Patriots će možda uvesti i najradikalnije promene do sad. Svi koji su ostali ravnodušni na spomen ovog serijala, jer su ih godine sprečile da se igraju u zlatnom dobu njegovih naslova, sledi objašnjenje da je Rainbow Six pucačina koja iziskuje taktičko planiranje umesto trči i pucaj stila igre. U igračkoj industriji, žanr u koji ova igra spada je poznat pod nazivom – tactical shooter –. A Rainbow Six je do sada uspeo da proda preko 25 miliona kopija širom sveta.
Ubisoft je obećao da će godina izlaska ove igre biti 2013. ali to obećanje neće ispuniti. Ko može da im zameri? Ove godine izlazi čak osam njihovih igara.

Patriots je odložen do daljnjeg, ali ne i potpuno zapostavljen. Prvobitno je bio najavljen kao igra aktuelne generacije, međutim Ubisoft se ipak odlučio da je nastavak Patriots zaslužio da izađe kao PlayStation 4 i Xbox One igra. Ono što se za sada zna je da nov pristup igri podrazumeva i veću posvećenost priči. Dinamična kampanja ima za cilj da približi šta je to uopšte terorizam u Americi.

Narativna priča će smestiti igrača naravno u ulogu članova tima Duga (Rainbow), ali i u ulogu žrtve, kao i samih terorista. To će približiti kako se sa jedne strane oseća žrtva, kako sa druge oni koji rizikuju svoj život da zaštite nevine i zašto terorista radi to što radi. Ono što Rainbow Six pokušava da pokaže je da sve iz jednog, drugog ili trećeg razloga dolazi od jednog bića, a to je čovek.

Rainbow Six Patriots screenshot

Tim Duga suočen je sa novom pretnjom, organizacijom „Prave patriote“. Pokreće se vrlo bolna tema, slobodno se može reći i aktuelna ako se uzmu u obzir masovni protesti širom planete koji se s vremena na vreme nađu u vestima. Samo se ovog puta ne radi o običnim protestima, već o nekome ko je spreman na sve da ostvari svoj cilj. Visoko obučena, dobro organizovana revolucionarna grupa, koja ne bira sredstva, odlučila je da stane na put pohlepnim političarima koji sede u vladi SAD-a i zastupaju interese samo velikih i moćnih. Da li su oni stvarno teroristi ili revolucionari koji polažu žrtve zarad viših ciljeva? Da li smo žrtve zapravo svi mi?

Napetost će dodatno pojačati izbori na koje će igrač biti prinuđen, jer će imati samo par sekundi da ih donese. Radi se o etički teškim odlukama koje će izazvati osećaj empatije. Da, svakome će se saosećati sa žrtvama, ali da li su takozvani teroristi u pravu? Da li cilj ne bira sredstva? Koliko daleko će članovi tima Duga otići da ih spreče? To su samo neka od pitanja koja se nameću.

Posle ovakvog truda za uzbudljiv tok priče, ostaje nada da se segment taktičkog planiranja neće svesti na odabir metka kojim će se protivnik usmrtiti. Obećano je da će do izražaja dolaziti koordinacija tima, taktika i sve ono što je proslavilo ovaj serijal. Šta će od toga biti ispunjeno, ostaje da se vidi.

Rainbow Six Patriots screenshot

Otkriveno je da tim ima već uvežbane taktike koje će pritiskom na dugme izvoditi, ali i da je moguće preuzeti potpunu kontrolu nad timom. Termalna vizija dodatno olakšava lociranje neprijatelja, biće tu i nove tehnike, nova oružja da zadovolje svačiji ukus, a nova mapa da olakša koordinaciju.

Uz kampanju, radi se i na kooperativnim misijama i multiplayeru koji Ubisoft želi da promeni iz korena kako bi mogao da stoji rame uz rame sa Call of Duty i Battlefield online igrom. Multiplayer će podsticati timski rad, komunikaciju sa drugim igračima i smišljanje što bolje taktike. Kao i u singleplayer misijama i u online igri će biti važno donositi hrabre i brze odluke.

Predstojeći snimak, koji je tu da samo naznači kako će sve otprilike izgledati, uzmite sa rezervom jer jeste zvanični, ali nije pravi snimak iz igre.
Ostaje da se vidi da li će Tom Clancy’s Rainbow Six: Patriots definitivno ostati igra nove generacije ili će se Ubisoft još jednom predomisliti. Platforme i datum izlaska su zato i dalje nepoznanica. Srećom, ima šta da se igra dok se Patriots ne pojavi u prodavnicama, Ubisoft ove godine izbacuje čak osam igara!

Tags: , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑