PS4 The Division police station shoot out

Published on June 26th, 2013 | by MagicMaster

1

Tom Clancy’s The Division, analiza snimka iz igre

U prethodnom delu, The Division, RPG pucačina iz trećeg lica, je objašnjen zaplet priče i samo ukratko kako će igra izgledati uz priložen snimak. Sada ispred vas imate detaljnu analizu isečka iz igre, ali pre toga evo kako da se podsetite priče:
Trenutno stanje je katastrofalno, a poslednja nada da se izađe na kraj sa situacijom je divizija oformljena još 2007. godine koju čine dobro pripremljeni agenti. Nakon uvida u priču, može bolje da se razume snimak iz igre koji počinje u Bruklinu, tri nedelje nakon izbijanja epidemije. Ako niste pogledali snimak, možete to da učinite i sada.
Prvo što se čuje je praznična pesma uz prizor dečije ogrlice koja visi sa vrha ograde. Kako se kamera lagano spušta dole, vide se sitne pahulje i nebo pokriveno paperjastim oblacima, iza kojih se stidljivo probijaju sunčevi zraci. Most svetluca u pozadini. Ali nije sve onako kako se na prvi pogled čini. Kako se kamera odvaja od požarnih stepenica uočava se prozor stana u kome neko užurbano pretura po stvarima. A na asfaltu, ni malo lepa slika, upropašćeni automobili, opljačkana prodavnica i gomila razbacanog đubreta, koje je svuda.

Sada se taj isti prizor posmatra iz perspektive agenta. I iako se ne gleda iz prvog, već iz trećeg lica vidi se sve što vidi on, ništa više, ništa manje. U početku je sam. Nosi ranac, a na kaišu, na mestu njegovog desnog ramena sija nekakav kružić. Suptilno se pojavljuju i drugi detalji oko njega. Potpuno nenametljivo je prikazano njegovo zdravstveno stanje (health), lokacija i imena još tri agenta: Megan (koja ima crveni krst blizu njenog imena), Bronson (do čijeg imena stoji mini top – turret) i Chris koji daje na brojnosti divizije priključujući se sa tableta.

Ime agenta koji je u kadru je Nick. Nick hladnokrvno korača napred, a Bronson izlazi iz radnje sa informacijom da u njoj nema ničeg, ali da je odnekle čuo pucanj. Nick baca pogled ka svom zglobu što aktivira virtuelnu mapu koja se pojavljuje oko njega. Traži lokaciju obližnje pucnjave i obeležava policijsku stanicu na ovoj ultra kul mapi, koja potom nestaje. Uputili su se baš u tom pravcu.

The Division map

Nick i Bronson nailaze na nekoliko civila koje Nick skenira. Civili su zaraženi, tako da ih agenti ignorišu i zaobilazeći automobil sa upaljenim svetlima i čopor divljih pasa, nastavljaju dalje put stanice. U tome se javlja Megan koja ih čeka odmah iza ugla i sada je ekipa kompletna. Tim uočava gradilište koje ima podzemni tunel, ali odlučuje da prvo istraži pucnjavu. Novi hici ih požuruju i dok civili beže u suprotnom pravcu, oni uskaču pravo u akciju. Trčeći ka mestu odakle čuju hice, skeniraju na brzinu telo mrtvog policajca. Stradao je od povrede glave.

Trio stiže do parkinga policijske stanice i novo skeniranje, ovog puta objekta, im pokazuje infracrvena usijanja koja predstavljaju sve one koji se kriju unutra. Megan obaveštava saborce da je ona spremna da ih zaleči ako nešto krene naopako i predlaže im da njihove veštine takođe budu u pripravnosti. Nick je zato zavirio opet u svoj sat i izabrao minu koja kada se aktivira samostalno traži najbližu žrtvu. Bronson je za to vreme izmamio neprijatelje, našao sebi zaklon i započeo pucnjavu. Ubrzo je i postavio mini top na automobil policijske patrole. A Megan upozorava tim na molotovljev koktel.

The Division police car

Očigledno je da agenti sjajno funkcionišu zajedno i premeštajući se od zaklona do zaklona skidaju protivnike, jednog po jednog. Zahvaljujući tehnologiji koju poseduju imaju istaknuto i stanje neprijatelja, kojima se crvena crtica iznad glava konstantno smanjuje, jer su obasuti paljbom. Sve to izgleda potpuno prirodno i ne razbija realistično okruženje. A obzirom da se radi o RPG igri, svaki ubijen neprijatelj donosi naravno iskustvene poene.

Nakon što je mini top uništen i što je Megan zalečila svoje saborce, četvrti agent se priključuje okršaju. Chris, koji je bio označen kao neko ko je udaljen od tastature, preuzima kontrolu nad malom bespilotnom letelicom i pruža pomoć iz vazduha. Ona mina koja samostalnu traži žrtvu se pokazala korisnom, a Chris je uočio snajperistu na krovu i markirao ga. Time je snajperista postao laka meta za ostatak tima, iako se dosta dobro sakrio. U toku borbe agenti neprestano komuniciraju, prilagođavaju taktiku datoj situaciji, udružuju snage i pomažu jedni drugima.

The Division dumbo

Svi do jednog neprijatelja su eliminisani, Chris izlazi iz igre, a trio ulazi u opustošenu policijsku stanicu. Agenti oslobađaju zarobljenog policajca, koji im otkriva da su još dvojica plavaca u ćelijama. Daje im na raspolaganje i kod kojim mogu da uđu u skladište oružja. Dobro uigrana trojka pronalazi zalihe, koje su tako retke u Njujorku. Uzimaju vodu, Megan oslobađa preostala dva policajca, a Nick obraća pažnju na mapu na zidu stanice koja ažurira mapu tima. Stanica je potom označena kao “obezbeđena”. Nemaju šta dalje da traže ovde, ali žele da vide kakvo se oružje krije u skladištu.

The Division corridor

Na putu ka boljoj opremi, fluorescentno svetlo pada sa plafona što je za trenutak uplašilo igrače, ali to je bila samo lažna uzbuna. Po ulasku u skladište uzimaju novu, moćnu pušku i obnavljaju zalihe municije, a potom izlaze iz stanice na zadnja vrata. Pogled im seže preko reke, ka Menhetnu. Megan ispaljuje signalnu raketu kako bi neko došao po njih i dok čekaju ekstrakciju niodkuda se pojavljuje grupa drugih igrača. Trio se brzopotezno sprema za razmenjivanje metaka sa drugim igračima i baš u ovom napetom i dramatičnom trenutku kamera se pomera nagore i prebacuje u mapu koja pokazuje brojne teritorije u Njujorku kao pulsirajuće tačkice, inicirajući razbuktale konflikte među frakcijama po celom regionu!

To je ujedno i kraj snimka iz igre, društvo je na rubu potpunog sloma, a svako može da se priključi borbi i pokuša da pomogne da Njujork ponovo postane normalan grad u ovoj online RPG pucačini iz trećeg lica i otvorenog sveta. Tom Clancy’s The Division dolazi na Xbox One i PlayStation 4, a postoje indikacije da će biti i PC naslov. Offline igra nije moguća. Tu je i kampanja, ali ako vam budu potrebni saborci ne zaboravite da uvek možete da se registrujete na PS4 Srbija Forumu i oformite svoj tim!

Tags: , , ,


About the AuthorOne Response to Tom Clancy’s The Division, analiza snimka iz igre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reši jednačinu:

Back to Top ↑